Košarica Narudžba

Pilex - elegantno protiv hemoroida

09.10.2011
M. Šimović
Rezultati kliničkih studija, ali i iskustva brojnih korisnika, jasno pokazuju visoku učinkovitost Pilexa na hemoroide. Problematika hemoroidalnih tegoba vrlo je raširena, gotovo jednako kod žena i muškaraca. Razlozi nastanka hemoroida su brojni.

 U trudnoći se rizik nastanka hemoroida i posljedičnih komplikacija naglo povećava. Razlozi nastanka hemoroida prije svega su konstitucijske prirode, tj. ljudi određene građe skloniji su njihovu nastanku. Najčešće su to osobe s niskim tlakom, naglašena žilnog reljefa na nogama i rukama, spuštenih stopala, one koje naginju organoptozi (spuštanju parenhimnih organa)..., dakle osobe koje imaju slabije građeno vezivno tkivo. No, tu su i osobe koje pate od kronične opstipacije, imaju povišenu tjelesnu težinu, proširene vene na nogama (što je samo dio iste patologije), boluju od ciroze jetre ili nekog drugog poremećaja koji vodi povećanju otpora povratu krvi kroz portalni krvotok, ili pate od blažih jetrenih poremećaja (funkcionalne prirode), što u krajnjem slučaju, iako često neprimjetno, također može rezultirati razvojem hemoroida.

Aktivni sastojci Pilexa su tri biljna ekstrakta:

NIM (Azadiracta indica) - indijsko stablo čiji je ekstrakt odavna u upotrebi. U humanoj herbalnoj medicini djeluje baktericidno i fungicidno, zatim protuupalno, a ima i antipiretički učinak (snižavanje povišene tjelesne temperature). Klinička ispitivanja pokazuju da njegov ekstrakt u ljudskom organizmu ima učinak na smanjenje medijatora upale, ali i vrlo konkretno antiparazitorno djelovanje (dokazana djelotvornost protiv jednog od uzročnika malarije-Plasmodium falciparum). Zanimljivo je i njegovo djelovanje na bolju regulaciju šećerne bolesti. Nim djeluje detoksicirajuće i debalastirajuće na jetru, smanjujući "zastoj" u njoj, čime poboljšava derivaciju venske krvi preko jetre, što rezultira manjim volumenom nakupljene krvi u venama rektalnog područja.

NAGKESAR (Mesura Ferrea) - ova grmolika biljka raste samo na Himalaji, na vrlo velikim visinama. U pilexu služi kao sinergistička kombinacija koja optimizira djelovanje dvaju glavnih ekstrakata - nima i žutike.

ŽUTIKA (Berberis) - ekstrakt ove grmolike biljke, koja raste na velikim visinama Himalaja, sve više je u humanoj upotrebi. Praktički je netoksična, a današnja istraživanja su pokazala da ima snažan učinak na razne vrste patogenih bakterija, uništava nekoliko vrsta gljivica i crijevne parazite. Uz to, potiče detoksikaciju organizma pojačanom drenažom žuči i jačanjem sekretorne funkcije jetre. Glavni sastojak berberin, blokira COX-2 enzim, nužan kofaktor u nastanku tumora.

Ove tri biljke sinergističkim djelovanjem daju optimalan učinak koji se očituje u djelotvornosti Pilexa. Zbog njihova blagotvorna učinka na vensku mikrocirkulaciju, smanjenje otpora u portalnom krvotoku dekongestijom jetre, te direktnog protuupalnog djelovanja ublažava se hemoroidalna simptomatologija, ali i nestaju hemoroidi.

Rezultati kliničkih studija jasno pokazuju visoku učinkovitost Pilexa na hemoroide. U studiji na 50 ispitanika pratilo se djelovanje Pilexa tako što su se bilježili subjektivni simptomi ispitanika i provodila sustavna rektoskopija radi objektivizacije promjena nastalih pod njegovim utjecajem (prije i nakon terapije). Podnošljivost Pilexa bila je odlična, a brzina djelovanja preparata očitovala se u pravilu unutar nekoliko dana i održavala u manje-više dugom razdoblju.

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO