Košarica Narudžba

Homeopatija za godišnji odmor

21.07.2014
M. Šimović
Saznajte koju vrstu homeopatije koristiti kako bi vam dani ljetnog godišnjeg odmora što ugodnije protekli.

 Vrijeme je godišnjih odmora. Pripreme za odlaske, praćene nemirom i nervozom zbog putovanja možemo ublažiti uzimanjem homeopatskog pripravka Ignatia amara. Za osobe koje vole putovati i nestrpljivo čekaju dan putovanja, ali ih to čini nervoznim i puno se brinu.

Često se putuje u udaljenija mjesta, pa je i putovanje dugo. Mogu se javiti klaustrofobija, strah od uskog, zatvorenog prostora prijevoznog sredstva. Takva stanja mogli bismo ublažiti uzimanjem homeopatskog pripravka Actea racemosa, koji će ublažiti ili eliminirati strah od vožnje u zatvorenom i umanjiti osjetljivost na buku.

Osobe puno pričaju i „skaču sa teme na temu“ da bi time prikrile veliki strah. Nije rijetkost da na odredište dođemo „slomljeni“, sa bolnim mišićima zbog dugog sjedenja, ali uzimanjem homeopatskog pripravka Arnica montana, veoma dobrog za stanja bolnih mišića, „upale mišića“, posebno poslije pretjeranog naprezanja.

Dugo sjedenje u jednom položaju može uzrokovati otoke nogu, najčešće u gležnjevima. Apis mellifica, homeopatski pripravak, najbolje je uzeti kada je prisutan otok, koji izgleda kao da će koža prsnuti, a pogoduju aplicirane hladne obloge.

Nekima užitak putovanja kvare slabost, mučnina, nepodnošenje vožnje. Dobar izbor je prije polaska uzeti Cocculus, homeopatski pripravak koji pomaže kod mučnine od vožnje ili od gledanja prijevoznog sredstva koje je u kretanju.

Da bismo smanjili osjećaj umora na dugim putovanjima, možemo uzimati modrozelene alge, koje uravnotežuju acidobazni status organizma. Zakiseljen organizam je uzrok pojave umora.
 
U danima odmora, opuštenosti, druženja, češće i obilnije je konzumiranje hrane, a i alkohola. Posljedica može biti bol i osjećaj težine u želucu, nadutost, kiselo podrigivanje, osjećaj „kamena u želucu“. Nux vomica, homeopatski pripravak, pomoći će da se oslobodimo ovih neugodnosti.
Ljetne temperature su ponekad problem za adekvatno čuvanje namirnica, pa su česte intoksikacije (trovanje hranom), praćene proljevima ili i povraćanjem i proljevom. Dobro bi bilo uzeti  Arsenicum album homeopatski pripravak za bolan trbuh, za podmukle, peckajuće bolove, kad osoba ne može podnijeti miris hrane, a mučnina se javlja i pri pogledu na hranu. Lakše je kad je umotana u toplo, a stanje pogoršava konzumiranje vodenastog voća.
 
Posljednjih godina u porastu su alergije na sunce ili opekotine zbog nekontroliranog izlaganja suncu. Homeopatski pripravci koje možemo uzimati su Belladonna, Cantharis, Natrum muriaticum, Apis.
Belladonna je homeopatski pripravak koji možemo uzimati kad je koža crvena, užarena, a tjelesna temperatura povišena.
Cantharis, kao homeopatski pripravak je dobar za jaku bol koja nastaje poslije opekotina i za plikove koji svrbe i jako peku.
Natrum muriaticum, pripravak, koji  u homeopatskoj medicini dajemo za mjehuriće i urtikariju koja svrbi i peče.
Ne smijemo zanemariti ubode insekata, ugrize životinja ili „žarenje“ meduze. (Ledum palustre, Apis mellifica, Tarentula cubensis, Urtica urens).
Ledum palustre je homeopatski pripravak za akutna stanja kao što su ubodi, ugrizi, rane, sa velikim oticanjem i upalom.
Tarentula cubensis, homeopatski pripravak, veoma dobar za pekuće, probadajuće bolove, a koža na mjestu uboda je tamnija ili plavkasto prošarana.
Urtica urens je homeopatski pripravak za pekuće, bockajuće bolove, za koprivnjaču.
Za problem aklimatizacije možemo uzeti homeopatski pripravak Cocculus indicus.
Dobra priprema učinit će da naš godišnji odmor bude ugodan i ispunjen.
 
Autor članka
 
Slavica Todorović dr.med.
 
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO